کراتینه مو : عوارض و فواید و روش انجام آن
سلامت و زیبایی موها اهمیت بسیاری در استایل دارد؛ هر چقدر هم که به زیبایی صورتتان برسید موهای وز و بدحالت میتواند جذابیت استایل شما را کاهش دهد. آسیبهای ناشی از استفاده از وسایل حرارتی، آلودگیهای محیطی، استفاده از رنگهای شیمیایی، ژنتیک و… عواملی هستند که روی سلامت موهایتان تاثیر گذارند و ممکن است باعث مشکلاتی مانند وز موها، خشکی مو، موخوره و… شوند. ممکن است شما هم درمان موها با روش کراتینه کردن را شنیده باشید اما ندانید کراتینه مو چیست؟
کراتین مو چیست؟
کراتین مو چیست؟ کراتین مو (معمولاً به نام کراتین تراپی، درماتین تراپی یا اصلاح مو کراتین نیز شناخته میشود) . پروتئینی است که مو، ناخن و لایه بیرونی پوست شما را میسازد. کراتین شکاف بین سلولی را در کوتیکولهای مو پر میکند. در کراتین تراپی محصولات شیمیایی که حاوی کراتین هستند بر روی موها قرار میگیرند و به این ترتیب موهایتان ترمیم میشود. اگر موهای وزی دارید و میخواهید فرم آنها را تغییر داده و صاف کنید، درمان کراتینه مو بهترین گزینه است. کراتینه یک روش شیمیایی است که موها را براق و صاف میکند و زیبایی تارهای مو شما را افزایش میدهد. این درمان همچنین موخوره را کاهش میدهد و از کوتیکولهای مو محافظت میکند، بنابراین میتوانید بدون نیاز به کوتاه کردن موها، موهای دو شاخه شده را از بین ببرید.
برخلاف آنچه تصور میشود کراتین به خودی خود موها را صاف نمیکند بلکه در درمان کراتینه اتوکشی و صاف کردن موها پس از استفاده از محصولات کراتینه باعث میشود موها صاف شود. این روزها کراتینه مو پسرانه نیز بسیار رایج است و فقط مخصوص خانم ها نیست.
با این حال، برای دستیابی به نتایج طولانی مدت، پس از درمان باید اقدامات احتیاطی لازم را انجام دهید. به طور کلی، کراتینه مو موثرترین تکنیک برای رسیدن به موهای رویایی شماست!
فواید و عوارض کراتین مو :
کراتین مو نیز همانند مابقی کار های زیبایی و درمانی فواید و مضرات خود را دارد که در ادامه به مهمترین آنها میپردازیم .
فواید کراتین مو :
صفر تا صد کراتین مو بر روی انواع موها از جمله موهای نازک، طبیعی، مجعد، موج دار و فر انجام میشود. حتی میتواند گزینه خوبی برای موهای آسیب دیده باشد زیرا به ترمیم موهای موخوره شده کمک میکند. از آنجایی که این درمان حول محور صاف کردن موها و از بین بردن موخوره است، در بین افرادی که موهای وز، مجعد، موج دار و حتی طبیعی دارند بسیار محبوب است.و از مهمترین فواید آن می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- حالت پذیری مو را بهتر میکند
- کاهش خشکی و دو شاخگی مو ها
- حجیم تر دیده شدن مو ها
- صافی و لخت شدن مو
- سبب درخشان تر شدن و جذابتر دیده شدن مو میشود
- حفظ رنگ مو
عوارض کراتین مو :
کراتینه کردن موها با وجود مزایای بسیاری که برای موها دارد عوارض و مضراتی هم دارد. بخش زیادی از این مضرات به مادهی فرمالدهید که در برخی از محصولات حاوی کراتین وجود دارند باز میگردد که شامل موارد زیر میشود .
1. سوزش چشم و گلو
2.سردرد و سرگیجه
3.سرفه و خس خس سینه
4.آلرژیک در پوست، چشمها و مجاری تنفسی
5. حالت تهوع و استفراغ
همچنین از دیگر عوارض کراتین می توان به موارد زیر اشاره کرد
- محدودیت در شستشو چند روز ابتدایی پس از کراتین مو
- استفاده مکرر جهت حفظ اثر مواد
- محدودیت در استفاده از محصولاتی همانند مراقبت های مویی برای مدتی پس از کراتین کردن مو .
- هزینه بالا کراتینه کردن مو
- زمانبر بودن انجام کراتینه
مراحل کراتین مو و آموزش کراتین مو
روشهای انجام کراتین مو ممکن است بر اساس محصولات و تکنیکهای مختلفی انجام شود. در ادامه، نحوه انجام کراتین مو ب روش اصلی توضیح داده میشود و همچنین می توانید جهت تهیه دوره آموزشی اصولی و جامع کراتین مو از طریق لینک زیر اقدام کنید .
(دوره کراتین مو)
مرحله اول : شستشوی مو
اولین مرحلهای که در آموزش کراتین مو انجام میشود شستشوی مو است تا مطمئن شویم که موها کاملاً تمیز هستند و عاری از هرگونه آلودگی باشند. نکته مهمی که باید در صفر تا صد کراتین مو به آن توجه کنید این است که در این مرحله از شستشو از نرم کننده استفاده نمیشود. در این مرحله از شامپوی تصفیه کننده pH+ استفاده میشود تا ماهیت مو را از حالت اسیدی به قلیاییتر تغییر دهند.
مرحله دوم :خشک کردن کامل مو ها
پس از شستشو، موها خشک میشوند. بسیار مهم است که موها قبل از استفاده کاملاً خشک شوند.
مرحله سوم :اعمال محصول کراتین
محصول حاوی کراتین بر روی موها اعمال میشود و به موها نفوذ میکند.
مرحله چهارم :حرارت دهی
موها با استفاده از صفحه گرمای صافکننده مو و حرارت متناسبی اصلاح میشوند تا کراتین به موها بچسبد.
مرحله پنجم : شستشوی مجدد و ابکشی کامل
سپس موها را با آب سرد کاملاً آبکشی کرده و با استفاده از یک حوله، آب اضافی آن خارج میشود.
مرحله ششم : خشک کردن و مدل دهی
سپس موها با سشوار خشک میشوند پس از آن، از یک اتو برای صاف کردن مو برای اطمینان از نفوذ بیشتر مواد به داخل کوتیکول استفاده میشود.
نکاتی که قبل از کراتین کردن مو باید بدانید :
پیش از اینکه برای کراتینه کردن موهای خود اقدام کنید، مطمئن شوید که موهای شما مناسب کراتینه باشد. موهای وز و فر میتوانند گزینه خوبی برای کراتینه باشند، اما کراتینه به هیچ وجه برای موهای صاف و لخت مناسب نیست.
نکته قابل توجه دیگر این است که باید به یک آرایشگر حرفهای برای انجام کراتینه مو مراجعه نمایید. مراجعه به آرایشگرهای غیر حرفهای میتواند آسیب زیادی را برای موهایتان به همراه داشته باشد.
مراقب های بعد از کراتین کردن :
طبیعتا کراتینه کردن موها محدود به همان موادی که در آرایشگاه به موهای شما زده میشوند نیست، لازم است پس از انجام کراتینه مو، مراقبتهایی را انجام دهید تا سلامت موهای شما حفظ شوند. بدون شک آرایشگر شما پس از انجام کراتینه، با توجه به جنس موهایتان،شامپو بدون سولفات مخصوصی را به شما پیشنهاد خواهد داد. متخصصان زیبایی مو این ۷۲ ساعت را زمان قرنطینه کراتینه مینامند. در این سه روز نباید به حمام یا استخر بروید و موهایتان به هیچ وجه نباید خیس شود. استفاده از کلاه و یا کش سر هم در این ۷۲ ساعت ممنوع است. پس از این ۷۲ ساعت میتوانید موهایتان را با شامپوهای فاقد سولفات بشویید. اگر موهایتان مستعد شورهی سر است حتما از شامپوهای ضد شوره فاقد سولفات استفاده کنید
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.